Snijmais verpakt in ronde folie balen van ongeveer 1000 kg.
Bij de produktie van wit en rose vlees heeft de behoefte aan kleine porties
geleid
tot het gebruik van mais, dat ingekuild wordt in slurven,
maar toch blijft in de
praktijk de vraag bestaan naar nog kleinere porties.
Met name de vleeskalveren-,
schapen - en geitenhouderijen en manege's zijn
hiervoor belangrijke afnemers .
Als eerste in Nederland hebben wij in 1999
een ronde balenpers ingehuurd, die
maisbalen kan maken. Men kan ongeveer 3
weken van een baal voeren, dus
ongeveer 50 kg snijmais per dag. Dit is mogelijk
door de hoge verdichting en
speciale perstechniek, die wordt toegepast.
De kamer van deze pers bestaat uit
roestvrije metalen platen die zijdelings
scharnierend met elkaar verbonden zijn, wat
wij zeer belangrijk vinden om
daardoor zo weinig mogelijk ijzer aan de mais toe te
voegen. Ook hebben wij
een proef gedaan met perspulp, kippenmest en maisgluten
verpakt in folie balen.